Till Riksförbundet
Gå till distrikt
Bakgrundsbild
  • Hem
  • Om bygdegården

Om bygdegården

Hjåggsjödrakarna är en politiskt och religiöst obunden intresseförening. Den bildades som en följd av en studiecirkel i bygden 1988 i samband med kampanjen ”Landsbygd 90”. Föreningen har funnits sedan dess och räknar för närvarande ett 50-tal familjer i området som medlemmar.

Varför Drakarna? När föreningen skulle bildas funderade vi länge på vad den skulle heta. Vi var eniga om att namnet skulle vara enkelt, gärna lite klurigt och framför allt omöjligt att glömma! Det skulle vara ett ”varumärke” som det gick att skapa en profil omkring. Någon berättade att folket i Hjåggsjöbygden i gamla tider kallats ”drakar” i folkmun. Så föddes Drakarna.

Vi skapade en Drake som var lite klurig, lagom listig men mycket snäll! För att skapa profil syddes den upp som mjukisdjur av kvinnor i bygden. Draken trycktes också upp på handdukar, badlakan, T-tröjor, sweatshirts och kepsar m.m.

Senare förvärvades gamla Hjåggsjö skola som nu är bygdegården i Hjåggsjö.

Styrelsen

Styrelsen verkar för att bygdegården blir en naturlig träffpunkt för att stärka gemenskapen i bygden samt att utveckla föreningen.

Bygdegården ägs och drivs ideellt av intresseföreningen Drakarna vars drivkraft är gemenskap, trivsel och sammanhållning. Medlemmarna beslutar och styr utvecklingen. Den ideella styrelsen väljs på årsmötet. Styrelsen träffas en gång i månaden.

Ordförande Mats Eriksson
Vice ordförande Jan Konradsson
Kassör Göran Gruffman
Sekreterare Edit Norberg
Ledamot Tony Forsgren
Suppleanter Allan Nygren
Ingrid Nilsson
Ulrika Roos
Berit Edlund
Fredrik Viltpil
Sabrina Viltpil

Sociala medier och webb Sabrina Viltpil, s.viltpil@outlook.com